Nedenstående artikel kan indeholde betalte links

Autostole – hvad skal man som forældre kigge efter?

Udvalget af autostole er stort. Rigtig stort. Der er så mange forskellige modeller at vælge imellem, og et utal af aspekter man skal tage stilling til. Det kan godt virke komplet uoverskueligt at skulle vælge den ene stol over de hundredvis af andre.

På nettet finder man et af markedets største udvalg af autostole, som man bør tjekke ud, inden man investerer i en stol til junior. Du finder alle de kendte mærker inden for autostole som Recaro, Römer, Cybex, Besafe og Brio.

Autostol installation

Installationen af autostolen skal gerne være helt lige til. Det skal være nemt, at tage stolen ud af en bil, og hurtigt spænde den i en anden bil, uden at man skal have det store værktøjssæt frem, eller uden at det skal tage flere år. Det er vigtigt at gå efter en autostol, som kun kræver justering, netop hvis den flyttes fra bil til bil, ellers skal det være problemfrit, og virke hver gang.

Det anbefales også, at man går efter autostole med det der kaldes en 5-punktsele. Det betyder, at der er selestropper over begge barnets skuldre, og omkring hvert ben, samtidig med, at selve sammenspændingen går til en sele mellem barnets ben.

Det er den absolut sikreste fastspændingsmetode, så det er også vigtigt at så vælge en 5-punktsele der er meget justerbar, således at den kan indstilles i takt med, at barnet vokser sig større. Justeringen skal også kunne foregå forfra, således man netop ikke skal have sædet helt ud, før man kan spænde selen ind eller ud.

Autostole med Isofix

Gå også efter autostole med noget der hedder Isofix system. Det er en fællesbetegnelse for autostole, som man tydeligt kan se, hvis de er installeret forkert, således man ikke udsætter ens barn for unødvendig fare.

Det er også stole, hvor hovedet og nakken er beskyttet ekstra godt, og alle autostole med Isofix system klarer sig også altid bedst i diverse tests rundt omkring i verden. Det er et internationalt kendt system, som er forbrugernes garanti for, at produktet er helt i topklasse.

Udover de ovenstående meget vigtige sikkerhedsmæssige aspekter, så skal barnet selvfølgelig også sidde komfortabelt. Sørg for at vælge en autostol, med bløde siddepuder, og hvor polstringen generelt gennem hele stolen er blød og behagelig for barnet. Det kan trods alt sidde fastspændt i en længere periode af gangen, så komforten bør være i verdensklasse.

Nem at rengøre

Slutteligt, så bør man tage en autostol som er nem at rengøre. Børn sviner, og sædepuderne kan hurtigt blive ildelugtende og ulækre af madrester og diverse, så det skal være nemt, at tage de vaskbare elementer ud og smide i vaskemaskinen, samtidig med, at man skal kunne rengøre resten af stolen med en karklud.

Alle overstående ting er noget, som man skal kigge efter, når man skal købe en autostol. Med de parametre i baghånden, så kan man nemt sortere stole fra og til, som man vil, og situationen ser pludselig ikke så uoverskuelig ud.

Autostole – hvad skal man som forældre kigge efter?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen