Børneopsparing

Børneopsparing er en meget fordelagtig måde at spare penge op til dit barn på. Det er svært at forholde sig til, når man står med sin baby i hænderne, at han eller hun skal flyve fra reden en skønne dag. Ikke desto mindre er dette fakta, og det bedste, man kan gøre, er at give dem en god ballast, når de skal have deres første lejlighed.

Alle banker tilbyder en børneopsparing

Alle banker tilbyder en børneopsparing. En børneopsparing har en lidt højere rente fordi man skal lade pengene blive der i mindst 7 år. Et barn må kun have en enkelt børneopsparing – men både forældre, bedsteforældre og oldeforældre må indbetale til den.

Der må indbetales 6.000 kroner om året til et maksimum på 72.000 i alt. Kontoen låses således at der ikke kan røres ved pengene de første 7 år og herefter kan barnet først hæve pengene når det er 18, 21 eller 25 år år – barnets forældre kan hæve af pengene lige så snart at aftalen udløber.

Når pengene skal stå i minimum 7 år og max kan bindes til barnet bliver 21 år betyder det at man senest skal starte med at indbetale når barnet er 14 år. Der er naturligvis en stor fordel i at indbetale alle pengene så hurtigt som muligt, da de således kan stå og trække renter i længere tid – og ikke mindst være en hjælp til når barnet skal konfirmeres. Jyske bank har lavet en beregning på hvad det betyder at indsætte pengene hurtigt, klik her for at se den.

Som man kan se fra ovenstående tal er de 72.000 kroner nået efter 12 år, hvis man begynder at indbetale 6.000 kroner om året fra barnet bliver født. Når pengene så står på kontoen står de og trækker renter.

Normalt når man får renter i banken skal man betale skat af de renter – det er noget banken indberetter direkte til SKAT, men ved en børneopsparing skal man ikke betale skat af renterne. Dette er en af fordelene ved en børneopsparing.

Børneopsparing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen