Nedenstående artikel kan indeholde betalte links

Hvad er den perfekte amme BH?

Brysterne vokser gennem graviditeten, og det er vigtigt, at man er opmærksom på, at man har den optimale støtte både under og efter graviditeten. Op i mod 75% af alle ikke gravide kvinder bærer en forkert størrelse amme BH, og dette tal er større for gravide og ammende kvinder.

Allerede når du er 6 uger inde i graviditeten vil din bryster blive større, da de forbereder sig på amningen. Når du er ca. 12 uger henne, vil din brystkasse udvide sig og øge dit brystmål. Efter graviditeten og amningen vil dine bryster blive slappe, hvilket er helt normalt.

Dog er det ikke alle mødre, der kan acceptere, at brysterne begynder at hænger, og de vælger derfor at få foretaget en brystforstørrende operation. På hjemmesiden, Øjenlågsoperationer.dk, kan du læse alt om brystforstørrelser samt se før og efterbilleder og videoer.

Større brystmål under graviditet

Som hovedregel stiger de fleste kvinder i gennemsnit en eller to skål størrelser og mindst 1 brystmåls størrelse under graviditeten. Derfor er det yderst vigtigt med en fleksibel amme BH med flere indstillingsmuligheder. Undgå en amme BH med bøjler, da flere specialister såsom jordmødre fraråder dette af hensyn til infiltrationer og i visse tilfælde brystbetændelse.

Støtte og komfort er altså de centrale nøgleord i dette sammenhæng. Støtteområderne ligger primært i skålene, skulderstropperne og brystbåndet. Brede skulderstropper og brystbånd skal have minimum elasticitet og skålen bør være fleksibel og ikke stiv.

Det vil sige, at der skal være støtte, men brystet skal stadigvæk have mulighed for at vokse. BH´ens evne til at tilpasse sig i både skål størrelse og brystmål er afgørende for en behagelig og funktionel amme BH.

Anden vigtig egenskab ved amme BH

En anden vigtig egenskab ved en amme BH er én-hånds amning, altså om man kan sænke BH skålen med en hånd, mens barnet holdes med den anden. Dette kan lade sig gøre med amme BH´er af bedre kvalitet, som har en én-hånds låse mekanisme indbygget.

Under amningen er det super vigtigt, at barnet kommer helt ind og mærker moderens hud, altså hud til hud, for at knytte tætte bånd mor og barn imellem. Dette opnås bedst ved en ”drop cup” amme BH, som giver maksimal bryst eksponering.

Det er altså vigtigt, at købe en ordentlig kvalitet amme BH, som kan holde til at blive vasket gentagne gange og stadigvæk bevare formen og størrelsen igennem hele dens levetid. Gå evt. efter en kombination af bløde blonder og mikrofibre som fremmer luftcirkulationen / åndbarheden og som resulterer i en behagelig og kølig BH.

Hvad er den perfekte amme BH?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen