Nedenstående artikel kan indeholde betalte links

Svømmevest eller redningsvest til børn?

Om du skal vælge en svømmevest eller en redningsvest til dit barn, afhænger af hvor den skal benyttes. Det vil sige, skal I på en sejltur ud på det åbne hav, så er det en redningsvest, I skal anskaffe jer. Skal I en tur i svømmehallen eller på stranden, så er det en svømmevest, I skal anskaffe jer.

Svømmevest børn

Kigger vi først på svømmeveste, så er den bedste svømmevest til børn måske Konfidence svømmevest. Konfidence svømmevest er verdens mest solgte svømmevest, som er lavet af lækker blød neopren med udtagelige flydeemner.

Efterhånden som barnet bliver bedre til at svømme, fjerner man stille og roligt et flydeemne ad gangen. Ordet “konfidence”, som betyder “tillid”, er lige præcis det, som dit barn får ved hjælp af Konfidence vesten.

Læs meget mere om Konfidence i denne svømmevest til børn guide på Redningsvest-nu.dk.

Redningsvest børn

I kan enten anskaffe en oppustelig redningsvest til børn eller en såkaldt fastvest til børn. Det samme gør sig faktisk gældende for redningsveste til voksne, hvor der også er disse to typer at vælge mellem.

Kigger vi først på selvoppustelige redningsveste til børn, så kan disse først benyttes, når barnet vejer minimum 15 kg. Prisen på en oppustelig redningsvest til et barn på 15 – 40 kg. ligger på cirka 700 kr.

Prisen på en fast til et barn starter ved blot 199 kr. så der er en pæn forskel. Grunden til, at mange børn som voksne alligevel vælger en oppustelig redningsvest, er, fordi den er meget mere komfortabel at have på. Den fylder en del mindre, fordi den først pustes op, når den rammer vandet.

Der er altså ingen forskel i sikkerheden på en oppustelig kontra en fastvest. Det eneste er komforten, så det er altså en smagssag, om du bør vælge den ene frem for den anden. Og så naturligvis hvor stort dit barn er! Har du en baby, skal du købe en redningsvest til baby, som går fra 3 – 10 kg.

Læs meget mere om redningsveste til børn i denne redningsvest til børn guide på Redningsvest-nu.dk.

Opdrift

Ved både en svømmevest, selvoppustelig redningsvest og en fastvest kigger man på Newton, altså hvor meget opdrift vesten har.

  • Svømmevest opdrift er cirka 50 Newton
  • Redningsvest opdrift er mellem 100 – 275 Newton

Opdriften er lav ved svømmeveste, hvilket er grunden til, at de kun bør benyttes af habile svømmere, som er tæt på land.

Når det gælder redningsveste såvel som svømmeveste er der naturligvis mærker, som er bedre end andre. De mest populære producenter er blandt andre følgende:

  • Helly Hansen
  • VIKING
  • Lalizas
  • Konfidence
  • Yak
  • Speedo

P.S. Tror det eller lad være, du kan også købe veste til de 4-benede. Læs mere om redningsvest til hund, læs mere i denne redningsvest til hund guide.

Svømmevest eller redningsvest til børn?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen