Wallstickers er, hvad mange vil kalde for dekorationsklistermærker, altså en ny moderne form for vægdekoration til at pifte dit hjem op. Wallstickers bliver også betegnet, som premium-udgaven af klistermærker. De er udskåret og produceret af avancerede printmaskiner.
Den primære forskel mellem almindelige klistermærker og wallstickers, kommer helt klart til udtryk i kvalitet, størrelse og materialet. Wallstickers bliver ofte produceret i Poly Vinyl Chlorid (PVC) folie, som er med til at gøre stoffet mere lækkert og ensartet i sit udseende. Desuden gør det også, at stoffet er langt mere holdbart og modstandsdygtigt over for fx vand, støv, kulde og sol.
Hvor lang er holdbarheden på wallstickers?
Holdbarheden på wallstickers afhænger i høj grad af de overstående faktorer, som kan forringe din wallstickers fremtræden og klæbeevne. Som udgangspunkt kan din wallsticker med den rette behandling holde til op imod tre år eller længere.
Du kan købe wallstickers i et væld af farver. Wallstickers er som regel i en ensfarvet folie, så fokus er på det enkelte motiv og udtryk. Verdenskortet er uden tvivl et af de mest populære wallstickers, du kan købe i Danmark. Verdenskortet er produceret i en mat sort folie, som passer godt ind i de fleste indretninger.
Wallstickers er ofte med til at pifte hvilket som helst rum op. De skaber liv og personlighed til din boligindretning. Materialet til wallstickers bliver produceret i høj kvalitet. Derfor kan du få Wallstickers i meget større dimensioner end almindelige klistermærker.
Hvilke overflader kan du sætte din wallsticker på?
Der er en bred vifte af vægge, som du kan bruge til din næste wallsticker. Du får dog det bedste resultat på de helt glatte og flade overflader. Det kan fx være spejle, vinduer, køleskabe, fliser, skabe, gipsvægge og en række forskellige slags tapet.
Populære typer af tapet er blandt andet:
- Savsmuldstapet
- Glasvæv
- Glasfilt
- Miljøvæv
Nedenstående er materialer, som wallstickers ikke klæber optimalt på:
- Umalet tapet
- Umalet glasvæv
- Diverse tekstiler
- Umalede vanskurede vægge
- Meget ru overflader pga. ujævnheder
Hvordan monteres wallstickers?
Hvis du vil sikre dig det bedst mulige resultat, næste gang du skal montere en wallsticker, er det bedst at have en eller flere medhjælpere. Det er især en fordel, hvis der er tale om en wallsticker af større dimensioner, da den kan være vanskelig at montere på egen hånd.
Du kan montere de fleste wallstickers på ca. 30 min. alt efter størrelsen på din wallsticker. Giv dig endelig god tid. Det skaber det bedste resultat og reducerer din chance for, at der kommer grimme folder.
Hvordan fjerner man wallstickers?
Det kan sagtens lade sig gøre at fjerne eller erstatte din wallsticker. Der er dog en række spørgsmål, som ofte bliver stillet, når du skal i gang med at fjerne din wallsticker:
- Kan man fjerne wallstickers, uden det kan ses på væggen?
- Kan din wallsticker genbruges?
- Er der nogen gode råd, til at løsne din wallsticker nemmere?
Fremgangsmåde: Hvis du skal fjerne din wallsticker, kan du langsomt løsne den med neglen, hvorefter du langsomt kan trække den af.
I nogle tilfælde kan væggens maling desværre ryge med i små fragmenter, især hvis din wallsticker har siddet på væggen gennem længere tid. Har du savsmuldstapet eller en lignende overflade, er der en større risiko for, at malingen ryger med ned.
Gode råd: Som et godt tip, kan vi anbefale, at du opvarmer din wallsticker med en føntørrer, hvis den har været monteret på væggen gennem længere tid. Dermed bliver det nemmere at løsne din wallsticker fra væggen, og du sparer tid. Du skal dog være påpasselig med ikke at tilføre alt for meget varme. Det kan skade både væggen og samtidig resultere i, at PVC-foliet bliver ødelagt. Du får derfor svært ved at genbruge din wallsticker.
Som udgangspunkt er det ikke muligt at genbruge din wallsticker, da den er svær at få ned intakt. Er der tale om wallstickers af mindre størrelser, eller at klæbemidlet ikke er blevet permanent, hvilket tager ½ år, kan det i nogle tilfælde godt lade sig gøre. Hvis du fra start af, har sat dig for at din wallsticker skal genbruges, kan du med fordel placere den på et malerlærred eller et blank canvas.
Hvordan bliver de produceret?
Wallstickers bliver produceret ud fra vektorbaseret filer. Filerne er i korte træk motiver, der kan skaleres til en hvilken som helst størrelse, uden at det påvirker kvaliteten. Motivet kan derfor printes i de dimensioner, som du ønsker. Det eneste der begrænser størrelsen, er hvor meget maskinen er i stand til at producere. Derfor kan du opleve, at motivet bliver sendt i to dele pga. størrelsen.
Når filen bliver printet vha. laser, begynder arbejdet med at fjerne/plukke de overskydende folie-rester. Når dette er færdiggjort, kommer foliet på overføringspapiret. Det gør dit arbejde nemmere, når du skal montere motivet på overfladen.
Wallstickers er produceret af meget dyre maskiner. Derfor er selv de mindste motiver meget nøjagtige. Det medfører dog også, at prisen er en smule højere i forhold til almindelige klistermærker.